Architectural Design Graduation Project

Mauricio Gabriel MORALES BELTRAN, Ahenk YILMAZ

Aslı YILMAZ

PROJECT DESCRIPTION / PROJE TANIMI

A Museum of Transition – This studio proposes the development of Museums of Transition, a concept that entails and discuss the notions of Temporality in Architecture. These can be understood as cultural expressions of a community in time, as historical readings materialized as collections, as phenomenological experiences of users and visitors, or as reinterpretations of what we called reality, a.k.a. here and now. The given project sites are located in Bayrakli, along a virtual axis created between the ruins of the Old Smyrna and the sea, reached at the end of a pedestrian bridge.

Bir Geçiş Müzesi – Bu stüdyo, Mimarlıkta Zamansallık kavramlarını içeren ve tartışan bir kavram olan Geçiş Müzeleri’nin geliştirilmesini önermektedir. Bunlar, bir topluluğun zaman içindeki kültürel ifadeleri, koleksiyonlar halinde somutlaşan tarihi okumalar, kullanıcıların ve ziyaretçilerin fenomenolojik deneyimleri veya gerçeklik dediğimiz şeyin, yani burada ve şimdinin yeniden yorumları olarak anlaşılabilir. Söz konusu proje alanları Bayraklı’da, Eski Smyrna kalıntıları ile deniz arasında oluşturulan ve bir yaya köprüsünün sonunda ulaşılan sanal bir eksen boyunca yer almaktadır.