Architectural Design IV

   

COURSE / DERS

ARCH 3320

Architectural Design IV

Mimari Tasarım IV

 

INSTRUCTORS / DERS YÜRÜTÜCÜLERİ

Eray BOZKURT, Ebru ALAKAVUK, Başak KUNDAKÇI KOYUNBABA, Arzu CİLASUN KUNDURACI

 

STUDENT / ÖĞRENCİ

Zeynep Börte KAVAS, Sertaç ERBİLGİN

 

PROJECT DESCRIPTION / PROJE TANIMI

During this Spring Term, the Third Year Design studio embarked on architectural projects that merge environmental qualities and conditions to achieve human and environmental sustainability.
The student’s task was to design a space in the Bayraklı District that caters to the specific needs of the local community. The design should include a visitor’s center building with a minimum size of 2500 m2, as well as community engagement facilities on the selected site. The design program encompasses various components, such as a ticket office/reception area, lobby, gift shop, lavatories, office space, library, multi-purpose activity room, storage space for collections, archival records, and work materials. Additionally, the project should incorporate accommodation for 20 people and provide external activities, including a festival lawn for large programs, performances, and rental events.

Bu bahar döneminde, üçüncü yıl tasarım stüdyosu, insani ve çevresel sürdürülebilirliği sağlamak için çevresel nitelikleri ve koşulları birleştiren mimari projelere başladı.
Öğrencinin görevi, Bayraklı Mahallesi’nde yerel halkın özel ihtiyaçlarını karşılayan bir alan tasarlamaktı. Tasarım, minimum 2500 m2 büyüklüğünde bir ziyaretçi merkezi binasının yanı sıra seçilen alanda topluluk katılım tesislerini içermelidir. Tasarım programı, bilet gişesi/resepsiyon alanı, lobi, hediyelik eşya dükkanı, tuvaletler, ofis alanı, kütüphane, çok amaçlı etkinlik odası, koleksiyonlar için depolama alanı, arşiv kayıtları ve çalışma malzemeleri gibi çeşitli bileşenleri kapsar. Ek olarak, proje 20 kişilik konaklamayı içermeli ve büyük programlar, performanslar ve kiralık etkinlikler için bir festival alanı da dahil olmak üzere harici faaliyetler sağlamalıdır.