Kitchen and Bath Design

Public Restroom Design

Kamusal Tuvalet Tasarımı

Zeynep Ece GÜLER

Students are expected to design a public restroom for a selected urban public area in İzmir considering the user profile and environmental  characteristics of the area.  The public restrooms were designed according to a new concept with the importance of accessibility, daylight usage and natural ventilation.  Creativity and originality of the designs were evaluated as well as the technical solutions and presentation quality of the work.

Öğrencilerden, İzmir’de seçilen bir kentsel kamusal alan için, alanın kullanıcı profilini ve çevresel özelliklerini göz önünde bulundurarak bir umumi tuvalet tasarımı yapmaları beklenmektedir. Umumi tuvaletler erişilebilirlik, gün ışığı kullanımı ve doğal havalandırmanın önemi göz önünde bulundurularak yeni bir konsepte göre tasarlanmıştır. Tasarımların yaratıcılığı ve özgünlüğü kadar, işin teknik çözümleri ve sunum kalitesi de değerlendirildi.