Interior Design V

INAR 4410 (RITM – Adaptive Reuse)

Interior Design V

İç Mekan Tasarımı V

Sergio Taddonio, N.Ebru Karabağ, Orlin Pontremoli

ADA.ptation | Adaptive Reuse Proposals | Ada Gazinosu in Kültürpark (Izmir)

ADA.ptation |  Kültürpark’ta Ada Gazinosu (Izmir) için Yeniden İşlevlendirme Önerileri

Mihriban DEMİRCAN

The project proposes the comprehensive redesign of Ada Gazinosu located on an island surrounded by an artificial lake. The building represents a valuable example of modernist architecture in Izmir, characterized by pure curvilinear forms materialized by the use of reinforced concrete and glass. The project includes adaptive reuse and refunctionalization strategies for the re-integration of the island within the network of socio-cultural spaces of the park, and the complete interior design proposal for the building.

Proje, yapay bir gölle çevrili bir adada yer alan Ada Gazinosu’nun kapsamlı bir şekilde yeniden tasarlanmasını önermektedir. Betonarme ve cam kullanımıyla somutlaşan eğrisel formlarla karakterize edilen yapı, İzmir’deki modernist mimarinin değerli bir örneğini temsil etmektedir. Proje, adanın parkın sosyo-kültürel alanlar ağı içinde yeniden bütünleşmesini sağlayan uyarlanabilir yeniden işlevlendirme stratejilerini ve yapı için tamamlayıcı iç tasarım önerisini içermektedir.