Interior Design III

Dermaflow Dermatology Clinic

Dermaflow Dermatoloji Kliniği

Ali Barış TOPÇUOĞLU

The proposed clinical design layout is designed by taking environmental control measures into account.  The design offers a spacious waiting area and an effective terrace area to the dermatology patients, and the clinic user. In the design process interior spaces are  defined in an atmosphere, where the well-being of the users can be improved. The design approach that aims to create a flow in the interior by abstracting the movement of water and waves also supports the creation of smooth surfaces recommended for healthcare interiors. In the project scheme, where the main care/clinical areas are gathered in the center, the two-storey vertical central linear mass offers a digital display surface in the waiting area’s high volume.

Önerilen klinik tasarımı, çevresel kontrol öğelerini dikkate alarak oluşturulmuş yerleşim şekli ve etkin terası ile klinik kullanıcısı dermatoloji hastalarına ferah bir bekleme alanı ve etkin kullanımlı bir teras alanı sunmaktadır. Kullanıcılara iyi gelecek iç mekanların hedeflendiği tasarım Su ve dalga hareketini soyutlayarak iç mekanda bir akış yaratmayı hedefleyen tasarım anlayışı sağlık iç mekanları için önerilen pürüzsüz yüzeyler konusunda da doğru bir yaklaşım içindedir. Ana bakım/klinik alanlarının merkezde toplandığı  proje işleyişinde merkezdeki iki kat yüksekliğindeki kütle bekleme alanındaki hacimde yüksek bir dijital ekran yüzeyi sunmaktadır.