Interior Design II

COURSE / DERS

INAR 2220

Interior Design II

İç Mekan Tasarımı II

 

INSTRUCTORS / DERS YÜRÜTÜCÜLERİ

 Gülnur Ballice, Haluk Tatari, Maya Nanitchkova Öztürk, Tuğba Turan Fidanboy

 

PROJECT NAME / PROJE ADI

Green Chef

Green Chef

 

STUDENT / ÖĞRENCİ

Eren Başaran

 

PROJECT DESCRIPTION / PROJE TANIMI

The project located in the Dikili district of Izmir, embodies a harmonious blend of contemporary sustainability principles and the essence of a small-scale lifestyle. With a focus on adaptability and portability, the project features modular elements crafted from lightweight steel structures. Rising up to a height of 4.5 meters, the two-storey residential has beendesigned to accommodate the needs of a chef and his partner. Throughout the project’s development phase, careful consideration was given to the characteristics of the region, including the sun, wind, and weather conditions. By harnessing these factors, the aim was to create spaces that transform to fulfill the users’ needs.

İzmir’in Dikili ilçesinde belirli bir kullanıcı profili için özel olarak tasarlanan proje, günümüz sürdürülebilirlik değerlerine uygun ve küçük ölçekli yaşamı destekleyen modüler ögelerden oluşmaktadır. Hafif çelik yapı kullanılarak inşa edilmesi planlanan, taşınabilir olan ve 4,5 metre yüksekliğindeki iki katlı konut projesi, bir şef ve partneri için gerekli iç mekanlardan oluşturulmuştur. Proje gelişim aşamasında bölgedeki güneş, rüzgar ve hava koşulları dikkate alınmış; kullanıcıların ihtiyaçları karşılanacak şekilde dönüşebilir alanlar yaratılması hedeflenmiştir.