Furniture Design

Eda Paykoç Özçelik, Sergio Taddonio, Altuğ Toprak, Ertan Demirkan

Caby

Eray Can KARABULUT-Ahmet Kaan ÖZATAY

The furniture design, ‘CABY’ is an indoor furniture that allows babys and cats to grow and improve together. The focus in its design was to develop a design in which the baby and the cat could be integrated with the same environmental conditions. This point ”furniture that grows with children” design serves different functions at different ages. The furniture, which was thought by two different users, focused on education and play skills for the baby and child. In addition, a playing, resting and exercise areas were designed for the cat.

Önerilen mobilya tasarımı, ‘CABY’ bebekler ve kedilerin birlikte büyümesine ve gelişmesine imkân sağlayan bir iç mekân mobilyasıdır.  Tasarımında odaklanılan nokta bebek ve kedinin aynı ortam koşullarınla birbirleriyle entegre olabileceği bir tasarım geliştirmek olmuştur. Bu noktada ‘’çocuklarla büyüyen mobilya’’ tasarımı, farklı yaşlarda farklı fonksiyonlara hizmet eder. İki farklı kullanıcının da düşünüldüğü mobilyada, bebek ve çocuk için eğitime ve oyun becerilerine odaklanılmıştır. Bununla beraber kedi için oyun alanı, dinlenme ve egzersiz alanları tasarlanmıştır.