Interior Design V (RITM – Adaptive Reuse)

INAR 4410 (RITM – Adaptive Reuse)

Interior Design V

İç Mekan Tasarımı V

Sergio TADDONIO, N. Ebru KARABAĞ, Özge BAŞAĞAÇ

PIXELINE

.

|T|rail – Railway Interventions

Adaptive Reuse Proposals for Buca Train Station

A Railway Linear Park Connecting Buca and Şirinyer

.

T|rail – Railway Interventions

Buca Tren İstasyonu için Yeniden İşlevlendirme Önerileri

Buca ile Şirinyer’i Birbirine Bağlayan Lineer bir Demiryolu Parkı

Furkan BİÇEROĞLU – Bengi ŞENTÜRK

The project proposes the redesign of the inactive railway line connecting the stations of Buca and Şirinyer as a Pet-friendly Linear Park, for social encounters and outdoor activities. Buca Station is reconsidered as a Research Centre and Archive of the Levantine Culture. The Chief’s Lodge is repurposed as a Public Library and Bookstore.

Proje, Buca ve Şirinyer istasyonlarını birbirine bağlayan aktif olmayan demiryolu hattının, sosyal buluşmalar ve açık hava etkinlikleri için Evcil Hayvan Dostu Lineer Park olarak yeniden tasarlanmasını önermektedir. Buca Gar Binası, Levanten Kültürü Araştırma Merkezi ve Arşivi olarak,  Şef Lojmanı ise Halk Kütüphanesi ve Kitabevi olarak yeniden tasarlanmıştır.