Interior Design V (RITM – Adaptive Reuse)

INAR 4410 (RITM – Adaptive Reuse)

Interior Design V

İç Mekan Tasarımı V

Sergio TADDONIO, N. Ebru KARABAĞ, Özge BAŞAĞAÇ

TRAINING CENTER

.

|T|rail – Railway Interventions

Adaptive Reuse Proposals for Buca Train Station

A Railway Linear Park Connecting Buca and Şirinyer

.

T|rail – Railway Interventions

Buca Tren İstasyonu için Yeniden İşlevlendirme Önerileri

Buca ile Şirinyer’i Birbirine Bağlayan Lineer bir Demiryolu Parkı

Bartu MISIRLI – Begüm ÖZER

The project proposes the redesign of the inactive railway line connecting the stations of Buca and Şirinyer as a Memory Linear Park, for social encounters and outdoor activities. Buca Station and the Chief’s Lodge are reconsidered as a Training Center, offering a wide range of socially oriented activities, such as FabLab and Fashion Workshop, Gastronomy and Ceramic Workshop, and a Photographic Studio.

Proje, Buca ve Şirinyer istasyonlarını birbirine bağlayan atıl durumdaki demiryolu hattının, sosyal buluşmalar ve açık hava etkinlikleri için bir Hafıza Lineer Parkı olarak yeniden tasarlanmasını önermektedir. Buca Garı ve Şef Lojmanı, bir Eğitim Merkezi olarak yeniden değerlendirilerek, FabLab ve Moda Atölyesi, Gastronomi ve Seramik Atölyesi, Fotoğraf Stüdyosu gibi çok çeşitli sosyal odaklı aktiviteler sunmaktadır.