IM2020 Interior Architecture Student Projects Competition

Flow

Akış

Ayşenur ALLI – Hazal VECEL

Albayrak Passage, where qualified shoe craftsmen have been operating in the past, is an important passage connecting Havra Street and 937. Street in Kemeraltı, Izmir. The flow concept was integrated into the design of the building with guiding planar surfaces starting on the facades of the building and continuing toward the interior space, distributed on the levels. Contrasting colors were selected on the surfaces to highlight the authenticity of the building.

Geçmişte nitelikli ayakkabı ustalarının bulunduğu Albayrak Pasajı, Havra Sokak ile 937. Sokak’ı birbirine bağlayan önemli bir geçittir. Akış konsepti, binanın cephelerinden başlayıp binanın içinde devam eden yönlendirici düzlemsel yüzeyler ile binanın tasarımına entegre edilmiştir. Binanın özgünlüğünü vurgulamak için yüzeylerde zıt renkler seçilmiştir.