Interior Design I
COURSE / DERS
INAR 2210
Interior Design I
İç Mekan Tasarımı I
INSTRUCTORS / DERS YÜRÜTÜCÜLERİ
Gülnur BALLİCE, Fulya BALLI, Burcu YAZGAN PARLAK, Tuğba TURAN FİDANBOY
PROJECT NAME / PROJE ADI
Seed Café: The journey that begins with the olive seed
Seed Café: Zeytin çekirdeği ile başlayan yolculuk
.
Food Design and Interiors: Designing a Cafeteria/Activity Place in İzmir
Gastronomi ve İç Mekânlar: İzmir’de Kafeterya ve Aktivite Alanı Tasarımı
STUDENT / ÖĞRENCİ
Mihriban DEMİRCAN
PROJECT DESCRIPTION / PROJE TANIMI
As the result of the contextual analysis, ‘olive’ was identified as the focal point of the project and its development process has been examined. From the olive seed, to the olive fruit; from olive oil to pomace obtained from the remaining pulp; the ‘journey’ of the olive. This concept was associated with the design principle of ‘growth’. The interior design spreads like a seed from the center of the space toward lateral areas, symbolically referring to the journey of the olive.
Bağlamsal analiz sonucunda projenin odak noktası zeytin olarak belirlenmiş ve gelişim süreci irdelenmiştir. Zeytin çekirdeğinden zeytin meyvesine; zeytinyağından kalan posadan elde edilen prinaya; zeytinin “yolculuğu”.. Bu konsept, ‘büyüme’ tasarım ilkesiyle ilişkilendirilmiştir. Mekanın merkezinden yan alanlara doğru bir tohum gibi yayılan iç mekan tasarımı, sembolik olarak zeytinin yolculuğuna gönderme yapmaktadır.